Engelstalige activiteiten & CLIL workshops


Engels leren door te doen!

Vroeg Engels kan op zoveel manieren aangeboden worden. Wij hebben hier wel 100 ideeën over..! Ons advies: ga naast de Engelse lessen ook dingen DOEN in het Engels. Door regelmatig Engelstalige activiteiten en workshops aan te bieden, kan je als school direct het % Engels op school verhogen. Denk aan bewegen, knutselen en spelletjes doen. Of in het Engels gaan rekenen

CLIL > content and language integrated learning

Iets nieuws leren in het Engels is ook interessant. Je kan in het Engels leren over zoogdieren, programmeren en het universum. Of een Engelstalige yogales volgen. Als je als school meer wil gaan doen met Engels, dan is CLIL dé manier om hier op een gave manier invulling aan te geven.

Engelstalige kinderyoga

kids yoga

onze Engelstalige activiteiten

100 uur Engels heeft een divers aanbod van Engelstalige activiteiten, (CLIL) workshops en projecten voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Maatwerk behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kunnen wij projecten of activiteiten organiseren die aansluiten op lopende thema’s en maatwerk workshops voor uw school ontwikkelen.

Onze activiteiten worden grotendeels in het Engels aangeboden, m.a.w. wij kiezen voor Engelstalige instructie en begeleiding tijdens de activiteit zelf. Vooraf is er vaak een korte toelichting in het Nederlands, afhankelijk van het taalniveau van de groep.

Iedere activiteit heeft -net zoals iedere les in het onderwijs- een duidelijke doelstelling. We bieden specifieke woorden/zinnen aan, die spelenderwijs herhaald en getoetst worden tijdens de activiteit. Ook is er voor de meeste activiteiten materiaal beschikbaar waarmee de vaste leerkracht op een ander moment de aangeboden woorden kan herhalen.

games & activities

games & activities

IPC

IPC scholen opgelet: Werken jullie met het IPC en bieden jullie ook Vroeg Engels aan op school? Ook hier bieden wij Engelstalige activiteiten en workshops voor! Zo kan je Vroeg Engels en het International Primary Curriculum op een hele leuke manier combineren. Wij ontwikkelen voor IPC scholen op aanvraag.

Werkdrukverlaging

Onze activiteiten kunnen ook worden ingezet om de werkdruk tijdelijk te verlagen. Bijvoorbeeld door voorafgaand aan de rapportperiodes voor alle klassen workshops in te plannen, zodat de leerkrachten meer tijd hebben om de rapporten te maken. Lees hier meer over onze werkdrukoplossing.

Direct naar:

Monkey Yoga Speelse Engelstalige kinderyoga rondom een verhaal of thema.

Speelse rekenlessen Moet bepaalde lesstof vaak herhaald worden? Doe dat dan eens in het Engels!

Programmeren Tijdens onze robot workshops maken kinderen spelenderwijs kennis met enkele belangrijke basics van programmeren. In het Engels!

Meer informatie of een proefles aanvragen? Mail dan naar: merel@100uurengels.nl