Engels voor pm’ers & gastouders


Als pedagogisch medewerker of gastouder heb je veel contact met ouders. Elke dag vertellen ouders jou bijzonderheden over hun kind, en vertel jij in je overdracht aan de ouders hoe de dag van het kind is geweest.

De communicatie met anderstalige ouders die het Nederlands niet beheersen kan lastig zijn. Vaak wordt er dan overgegaan op Engels, omdat dit een taal is die de meeste mensen wel beheersen in meer of mindere mate. Als pedagogisch medewerker/gastouder kan je hier behoorlijk zenuwachtig van worden, bv omdat je eigen Engels niet zo goed is of omdat je bang bent om fouten te maken.

Als de ouder zelf ook het Engels niet goed beheerst dan kan er zelfs een communicatieprobleem ontstaan, wat mogelijk een goede overdracht en belangrijke gesprekken over het kind in de weg staat.

Tijdens de training Engels voor pedagogisch medewerkers en gastouders verbeter je je Engelse spreekvaardigheid en krijg je praktische zinnen en woorden aangereikt om voortaan veel beter met ouders in het Engels te kunnen communiceren. Je krijgt ook een naslagwerk voor op je groep, waarmee je gesprekken met ouders goed kunt voorbereiden, en die je tijdens de overdracht kan gebruiken als ‘woordenboek’.

Bottle, practice cup, pieces of fruit, mashed fruit, bowls

De training bestaat uit een vast programma en een deel maatwerk. Wij bieden 8 verschillende thema’s aan, waaronder voeding, activiteiten, gezondheid en slapen. Voorbeelden van maatwerk zijn; het oefenen met het geven van een rondleiding in het Engels, extra ingaan op warme maaltijden of een speciale service die de organisatie aanbiedt, of het oefenen met oudergesprekken in het Engels.

Deze training wordt zowel op locatie als online aangeboden (via Teams). Organisaties kunnen in overleg 3 tot 6 sessies inplannen voor groepen van maximaal 12 medewerkers.

Het gewenste aantal sessies, de dag, tijd en planning, de thema’s en het maatwerk deel; alles is in overleg. Wij maken vrijblijvend een offerte op basis van jullie wensen.

Wil je meer weten over deze training? Dan kan je ons bellen of mailen.

Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.