WE 💛 ROBOTS, speels kennismaken met programmeren


We 💛 robots

Met de hulp van de schattige robots Bee-Bot, Blue-Bot en Cubetto leren kinderen van 3 tot 8 jaar spelenderwijs enkele belangrijke basics van programmeren.

Onze robots Cubetto, Bee-Bot & Blue-Bot

De robots werken zonder tablet/computer. We spelen op de grond en we bewegen ook veel tijdens de workshop. Door het uitvoeren van superleuke opdrachten en activiteiten, leren kinderen hoe je een robot precies kan laten doen wat jij wil!

Logica, vooruitdenken, links en rechts, rekenen, samenwerken; deze workshops zijn leuk én educatief!


Wij bieden deze workshops aan op basisscholen, bso’s en peutergroepen. De voertaal is Engels, Nederlands of tweetalig. De workshops zijn ook leuk voor kinderfeestjes!

Wij verzorgen deze workshops oa voor: De Lange Keizer2samen en De Eglantier.

Interesse in de robot workshops? Stuur dan een mail naar merel@100uurengels.nl.


VACATURE  docent robot workshops


Engels leren met Bee-Bot


“How do we get the Bee-Bot to the garage? That’s right, we take 2 steps forward, turn right, and then 3 steps forward again.”

Interessante vocabulaire voor de Engelse les, nietwaar? Tijdens onze workshops leren kinderen spelenderwijs programmeren én nieuwe Engelse woorden/zinnen toepassen. We hebben opdrachten voor verschillende thema’s, en ontwikkelen ieder jaar weer nieuwe thema’s en spellen. De Bee-Bot kan werkelijk voor alle onderwerpen ingezet worden: rekenen, het universum, dieren, verkeer, etc.


Wij hebben de robot workshops in een apart bedrijf ondergebracht, klik hier om naar de website van RobotKids te gaan.


De workshops worden volledig Engelstalig aangeboden en zijn vooral geschikt voor vvto-scholen (Vroeg Engels). In overleg kunnen de workshops echter ook tweetalig of gewoon in het Nederlands aangeboden worden.

De Bee-Bot is geschikt voor leerlingen vanaf groep 1. Voor leerlingen vanaf groep 4 werken we met de Blue-Bot, deze bot kan ook via een tablet geprogrammeerd worden.

blue-bot

blue-bot

route plannen

je route plannen

waarom leren programmeren?

Op de website van mediawijsheid.nl wordt dit mooi uitgelegd:

In de toekomst is het waarschijnlijk net zo belangrijk om te kunnen programmeren als om goed Engels te kunnen spreken. De vaardigheden die daarbij nodig zijn helpen inzicht te krijgen in de ‘achterkant’ van de apparaten die we dagelijks gebruiken. Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren.
Vaardigheden die kinderen leren van programmeren:
Creatief en logisch denken – Ruimtelijk inzicht – Probleemoplossend vermogen – Structureren – Samenwerken
Leren programmeren is dus niet per definitie bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze later in elk beroep profijt hebben.