Monkey Math Moves


Bewegend leren is helemaal van deze tijd. Er wordt veel onderzoek naar gedaan en het is bewezen effectief! 100 uur Engels smult van dit soort inzichten, en begon in januari 2016 met het aanbieden van Monkey Yoga; Engelstalige kinderyoga rondom een verhaal. Al bewegend leren de kinderen nieuwe Engelse woordjes. Mooie combinatie van bewegen en leren, en een extra voordeel: zo voelt Engelse les helemaal niet als ‘les’, de kinderen ervaren het als een activiteit.

Nu gaan we nog een stapje verder… Met Monkey Math Moves! Sportief aan de slag met cijfers en rekenen. In het Engels!

Spring, dans of ren naar het juiste cijfer, leer tellen in stappen van 2, 5, 10, een wedstrijdje tafels oefenen, het lot laten bepalen hoe vaak we een bepaalde beweging doen… Er zijn werkelijk honderden manieren om rekenen en bewegen te combineren. En dat kan dus ook allemaal in het Engels, waardoor je nòg meer leerdoelen kan combineren.

Monkey Math Moves: Engels leren + rekenen + bewegen!

100 uur Engels zoekt basisscholen die mee willen doen aan de pilot voor Monkey Math Moves, waarin we 4 verschillende beweegactiviteiten voor leerlingen van groep 1 t/m 6 gaan uittesten. Dat onze methodiek werkt en als leuk wordt ervaren door kinderen; dat weten we al! Doel van de pilot is onderzoeken welke activiteiten het (aller)beste aanslaan bij de verschillende leeftijden, en waar er nog bijgesteld moet worden. We hebben dus jullie feedback nodig.

Wil je meedoen aan de pilot? Deelname kan tegen kostprijs: 1 sessie voor €30. Je krijgt dan ook het lesplan en het bijbehorende materiaal, zodat je de activiteit zelf ook nog een keer kan doen! Als jouw school ons daarna inhuurt voor 2 of meer Monkey Math activiteiten, dan krijgen jullie dat bedrag terug als korting. Bovendien krijgen scholen die mee doen aan pilots van 100 uur Engels gedurende het schooljaar gratis tips en korting op alle lessen en activiteiten.

contactformulier Monkey Math